RÖNNIN KESÄTEATTERI

Kesällä 2021, hurmaa Rönnin kesätetterissa yleisön Kätkäläinen ja naapurin mies

Korpifilosofi Pietu Aholainen, myös Kätkäläiseksi kutsuttu, on päättänyt rakentaa rantamajan, koska sellainen kuuluu muillakin olevan. Tosin ranta-alue , johon maja nousee, ei taida ihan oma olla. Mutta se asia Kätkäläisen mielestä on kyllä järjestettävissä. Ja on oikestaan jo sovittu maanomistaja Hurskaisen kanssa – tavallaan.

Yllättäen Kätkäläisen rakennuspuuhiin ilmestyy kuitenkin häiriötekijä. Naapurin, Hurskaisen pojan omistama hulppea kesäpaikka rakennuksineen on myyty ja uudeksi omistajaksi paljastuu rikas liikemies itä – naapurista. 

Tämä uutinen saa aikaan hämmennystä niin Kätkäläisessä kuin myös paikkakunnan muissa asukkaissa. Kätkäläisen puolesta suhtautumisongelman ratkaisee aina neuvokas vaimo Iitamaria yhdessä uuden naapurin Lyydia – rouvan kanssa. Mutta muualla kylässä vellovat monet kysymykset: Ostavatko tulokkaat kaikki rantatontit? Miten näihin ihmisiin tulisi yleensä suhtautua? Kysymysten kasvaessa suunitellaan ratkaisua perustettavasta kansanliikketä ja ollaan valmiita jopa voimakkaaseenkin toimintaa.

Tapahtumat saavat kuitenkin uuden yllättävän käänteen odottamattomalta taholta. Kätkäläisen neuvokkuus ja uskaliaskin toiminta laukaisee uhkaavalta vaikuttavan tilanteen. Rauha palaa seudulle, jossa lopulta todetaan rauhanomaisen rinnakkaiselon ruuan ja rakkauden siivittämänä olevan sitä ” oikeata elämää ”.

Simo Hämäläisen luoma ” Kätkäläinen ” on legendaarinen hahmo, joka on ilahduttanut lukijoitaan usean romaanin kautta, aina vuodesta 1978 lähtien. ” Kätkäläinen ja naapurin mies ” on huumorilla höystetty kuvaus toisaalta ihmisten ennakkoluuloista ja toisaalta heidän välisestä ystävyydestään.

Eriikka Magnusson, ohjaaja

Eräjärventie 946
      35220 Eräjärvi, Orivesi (maantie 3260 varrella)

Highlights info row image 050 4368466

 ronnin.kesateatteri@erajarventeatterit.fi

facebook.com/RonninKesateatteri