Tupateatterissa 2022

Sirkku Peltolan

Mummun saappaassa soi fox

la 2.4.klo 15.00
ke6.4.klo 19.00
la9.4.klo 15.00
su10.4.klo 15.00
ti12.4.klo 19.00
to14.4.klo 19.00
ke20.4.klo 19.00
la23.4.klo 16.00

”Tätä tämä on. Amerikkaa. Oikeusjuttu nostetaan kun mukulan housusta irtoo nappi.”2000-luvun vaihteen Suomessa seuraillaan Soneran kurssin heilahteluja ja yritetään nousta laman jälkimainingeissa alati monimutkaistuvan internetti-ajan siivelle. Lämpöisillä villasukilla varustautuneiden kansalaisten vetoisissa rintamamiestaloissa työttömyys ja toteutumatta jääneet unelmat, sukulaiskateus ja vanhojen hyvien aikojen muistelot hautaavat ohi kiitävän elämän alleen. Uusi sukupolvi elää jo toista todellisuutta, ja kasvaminen tuon ajan murheiden keskellä on lähes yhtä vaikeaa kuin modernissa maailmassa kasvattaminen.


Sirkku Peltolan Mummun saappaassa soi fox on kirpeän hellyttävä ja nerokkaan oivaltava komedia ja ajankuva ei-niin-kauan-sitten olleesta yhteiskunnasta. Mörttisen perheen elämä kipuineen ja tiedostamattomine syy-seuraussuhteineen hykerryttää ja ravisuttelee. Eräjärven Tupateatterin tulkinta näytelmästä Henna Ruostilan ohjauksessa tutkailee, ja lämmöllä vaalii, tuota pientä kurkistusikkunaa lähimenneisyyteen – sekä pienten ihmisten arkisiin ongelmiin.


”Muuta teekkään kun mietin. Linja-autossa mietin, kaupassa mietin, teboililla mietin, kirjastoon kehtaa enää mennä, siellä en siis enää mieti ja tässä helvetin tuolissa sitä tuleekin aika lailla mietittyä. Kun ei ole työtä, niin ei ole työtä. Miettiä voin. Aikaa on.”


”Se joutuu elään kahdeksankymppiseksi, ja koko ajan sen sydäntä syö pieni Ähä Kutti, pettymyksen toukka.Se laulaa seisaaltaan suvivirttä lapsensa kevätjuhlassa, eikä ne kyyneleet, mitä se vaivihkaa nieleskelee ole mitään nostalgiaa tai kauniin hetken kokemista, vaan itsekkäitä, hukatun elämän ja hämmennyksen kyyneleitä.”

Liput

peruslippu20€
opiskelija/eläkeläinen/työtön/ryhmä18€
lastenlippu (5-15v)10€